Over ons

Bij Rodon heeft kwaliteit een streepje vóór.

De start

Sinds eind jaren 80 is Rodon al actief in de tuinplantenbranche. Het begon met Dianthus en de eerste soorten stekperkgoed, zoals Bacopa, Osteospermum en vele andere. Deze soorten zijn sinds die tijd nog altijd in ons aanbod te vinden. Met al die jaren ervaring in ons familiebedrijf kunnen we onze klanten een goed, uitgebreid en uitgebalanceerd assortiment aanbieden. Vanaf begin jaren 90 zijn we constant op zoek naar bijzondere soorten tuinplanten met de juiste eigenschappen en de beste kwaliteit voor de consument.

Kwaliteit

Arjan en Ferry Rolff runnen momenteel het familiebedrijf. Samen met drie ervaren vaste werknemers richtten wij ons meer en meer op het uitleveren van kwalitatief hoogwaardige planten. Producten van goede kwaliteit verkopen immers zichzelf. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen doen we alle gewashandelingen met de hand. Ook telen we de planten ruimer om goed te kunnen uitgroeien. Onze moderne kassen zijn voorzien van de nieuwste techniek. Zo hebben we onlangs eb-en vloedvloeren van Erfgoed aangelegd.

Verkoop

Rodon richt zich op grootschalige afzet. We leveren direct aan tuincentra, groothandels, exporteurs, lijnrijders, marktkooplui, lokale winkels en horecagelegenheden. Dat gebeurt via bloemenveiling FloraHolland. Iedereen met een veilingnummer kan bij ons de planten inkopen. Zowel voor de klok als voor de directe stromen van Floraholland. Uiteraard kunnen we ook op rekening leveren.

Aanbod

Ons aanbod houden we actueel op de Floriday.io. Vanuit deze omgeving vullen we de door u gewenste aanbod-applicaties, zoals FloraMondo en Floraxchange. Ook brengen we in het voorjaar wekelijks een aanbodlijst in Excel uit. Indien u zich wenst te abonneren, laat het ons weten via de contact pagina.

Milieu

Milieuvriendelijk telen is voor ons vanzelfsprekend. Door koel te telen en gevel- en scherminstallaties te gebruiken, houden we ons gasverbruik bijzonder laag. Elektriciteit wekken we zelf op middels zonnepanelen. Voor ons gietwater gebruiken we regenwater. Vervolgens wordt al ons gebruikte gietwater volledig gerecirculeerd. Gewasbescherming proberen we tot een minimum te beperken: dit beperken we tot incidentenbestrijding.